CMFT
In mijn coaching maak ik desgewenst gebruik van CMFT (Connect Mirror neuron Focus Therapie). Wanneer ik tijdens het traject merk dat je een bepaalde ervaring of klacht hebt, waarbij CMFT jou verder zal kunnen helpen dan zal ik dat met jou bespreken. Het is altijd jouw keuze of je hier wel of niet gebruik van wilt maken.
CMFT is een lichaamsgerichte behandelmethode, waarbij je voornamelijk luistert naar je lichaam. Het is een doeltreffende en milde therapievorm, die je helpt processen en waarbij je niet alleen bent maar het samen doorloopt.
Wat gebeurt er tijdens een CMFT-sessie
- Je brein en je lichaam kunnen de spanning loslaten. De klachten nemen vervolgens af en kunnen geheel verdwijnen. Bijv. bij triggers, trauma: je weet de situatie nog wel, maar de nare emotie of pijn daarbij ervaar je niet meer.
- Neurogenese. Je hersenen maken nieuwe verbindingen; zeker bij vroegkinderlijk trauma is dat erg belangrijk, waardoor je beter met situaties leert om te gaan en jezelf beter leert gerust te stellen.
- Verbinding. Je leert je te verbinden met de CMFT-hulpverlener. In die verbinding kan je brein véél beter verwerken en kan er heling plaats vinden.
CMFT: een liefdevolle en krachtige therapievorm
CMFT is een liefdevolle, milde en krachtige lichaamsgerichte therapievorm. Zonder veel woorden geef je de klacht even aandacht en neem je waar wat in je lichaam gebeurt. Vervolgens ligt de focus op wat je in je lichaam ervaart. De CMFT hulpverlener is afgestemd op jou en door de spiegelneuronen beleven we samen het proces van verwerken. Het voordeel van deze methode is dat je moeilijke herinneringen niet hoeft her te beleven.
Stilstaan bij wat je lichaam communiceert kan je laten ontdekken wat via woorden vaak niet kan worden verteld.
Meer informatie kun je vinden op de site van CMFT. Natuurlijk kun je ook contact opnemen met mij en leg ik je graag uit hoe het werkt.
CMFT kun je o.a. toepassen bij de volgende klachten:
- Rouwverwerking – gemiservaring
- Traumaverwerking
- Slaap en stressklachten
- Hechtingsproblematiek
- Vroegkinderlijk trauma
- Angst, paniek
- Werk gerelateerde problemen
- Gedachten als ‘ik doe er niet toe’, ‘ik ben niet goed genoeg’, ‘ik mag er niet zijn’